Tuti tippek téli sportokhoz

oghg_skifahrer_08_10-con

Beköszöntött a tél, és ezzel eljött a téli sportok ideje. A gyönyörű, felejthetetlen tájak megörökítést kívánnak, ez a sportkamera legfőbb terepe. Mielőtt nekivágnál hanyatt-homlok a sípályáknak, összeszedtük a legfontosabb tippjeinket, melyeket mi saját kárunkon tanultunk meg és így neked már nem kell szívnod a …. fogadat.

1. Akkumulátor

Mindig legyen nálad min. 2 akkumulátor, ugyanis többször előfordult velünk is, hogy a nap végére maradó érdekes pillanatok felvételéhez nem maradt szufla. Amit szem előtt kell még tartani, hogy 15 C fok alatt, az akkumulátorok gyorsabban merülnek. Például síelés közben érdemes a felvonózás közben zsebbe tenni a kamarát, így növelhetjük az akkumulátor “élettartamát”. Tipp: egy powerbank is sokat segíthet napközben, hiszen már egy kisebb teljesítményű (2-3000mAh) is simán feltölti az akksit ebéd közben!


2. Rögzítők

rogzitok

Sisakra rögzíthető kar                              Mellkas pánt                               Csuklópánt

Ha igazán a sportra szeretnél koncentrálni, érdemes a sportkamerádhoz különböző rögzítő elemeket beszerezned. A legnépszerűbbek: csuklópánt, sisak rögzítő, fejpánt, mellkas pánt

A webshopunk kínálatában böngészhetsz közülük:

http://sport-kamera.hu/kamerakiegeszitok)


3. Távvezérlés

tulajdonsagok5

GitUp csuklószíjas távirányító

Szuper felvételek készülnek sisakra, testre, snowboardra rögzített kamerával, de hogy ezt bénázás nélkül tudd használni, javasoljuk egy csuklóra rögzíthető távirányító vagy mobilod használatát, amihez  a megfelelő alkalmazást le kell töltened.

Mi a FinalCam alkalmazást ajánljuk :

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cam.dod&hl=en

IOS: https://itunes.apple.com/us/app/finalcam/id930036477?mt=8)


4. Készülj föl

gopro-accessories-13-in-1-font-b-collection-b-font-case-chest-head-strap-band-selfie

Többször elkövettük az a hibát, hogy otthon csak bedobáltuk a szem előtt lévő kamerát és kiegészítőket, és a hegy tetején vettük elő, közvetlenül a lesiklás előtt. Persze ott derült ki, hogy hiányzik néhány rögzítő csavar és volt, hogy este a felvétel visszanézésekor derült ki, hogy nem megfelelően állítottuk be a fotó / videó felbontását. Ezt el tudod kerülni ha ezeket már előre –előző este, vagy az indulás előtt – összekészíted és a kamerát beállítod. Sokat segít, ha a kamerához vásárolsz közepes vagy nagy méretű hordozó táskát.


5. Tartalék memória kártya

Ha elkap a hév, megszámlálhatatlanul gyűlnek a fotók és videók. Egy több napos sítábornál, gyorsan eljön az a pont, hogy megtelik a kártya. Ha teheted, minden nap töltsd át a gépedre az anyagot, ha erre nincs lehetőséged vigyél magaddal tartalék memória kártyát. Ez utóbbi azért is szerencsésebb, mert ha napközben fogy el a tárhely, akkor sem kell kétségbe esned. Tipp: mindig Class 10-es megjelölésű Micro SD kártyát használj!


6. Hideg – Meleg

Fontos tudni, hogy a kamera a tokban hőt termel, így a kinti mínuszok következtében pára képződhet a tokban, ami ronthatja a felvétel minőségét. Erre kitűnő megoldás 1-2 páramentesítő szivacs, amit elhelyezhetsz a tokban. Ez meggátolja a pára képződést.


7. Fő a biztonság

Érdemes egy biztonsági rögzítőt használni az akció kamerádon, ugyanis egy esés következtében messzire repülhet a kedvenc képrögzítőd. Hidd el, irtó kellemetlen a mély hóban órákig kutatni.

Remélem, tippjeink sokat segítenek, hogy szuper felvételeket készíthess idén télen.


Bejegyzést írta: Herczeg Ábel

1_profilkep

Mindig is a véremben volt az aktív sportok iránti szenvedély, így az elmúlt 20 évben sokféle outdoor- és extrém sportot kipróbáltam már, a barlangászástól kezdve a hegyi kerékpározáson át a sziklamászásig. Ez utóbbinak 19 éve vagyok a szerelmese, melynek szinte minden változatát próbáltam már és művelem ma is. Régebben egy-egy mászás során a “nagy pillanatokat” csak fotókkal örökíthettük meg, néhány éve viszont a sportkamerák segítségével minőségi kisfilmekben élhetjük át újra a velünk történteket. Kilépve az “extrém” világból a hétköznapok során legjobban a kisfiam tetteit szeretem lencsevégre kapni.

Mottóm: “Járt utat a járatlanért mindig hagyd el!”

Ha kérdésed van, keress bátran minket az alábbi elérhetőségeken:
Tel.: 70/653-3559
info@sport-kamera.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.