GitUp Git2 teszt – az élményrögzítő

git2_teszt

Fél évig teszteltük a fiatal – Magyarországon még kevésbé ismert – kínai gyártó Git1 modelljének továbbfejlesztett változatát a Git2-t.

A következőkben röviden bemutatjuk az együtt töltött idő alatt szerzett tapasztalatokat:

 Külső megjelenés – ütés–és vízálló tok, karcmentesség

Mint általában a sportkamerák világában, a vízálló (ütésálló) tok itt is az egyik legfontosabb részegység. Némileg eltér a megszokott Gopro, Sjcam-től, főként a zár mechanizmusban. A Git2-n a tok oldalán találjuk a biztonsági retesszel rögzíthető, 90 fokban elforgatható zárat.
A zár használat közben jól teljesített, könnyen és gyorsan lehet a kamerát ki/be tenni. Figyelni kell viszont a biztonsági retesz helyes rögzítésére, mert a nem megfelelő használat következtében nem zár 100%-ban a gumicsíkkal ellátott ajtó.
A kamera lencséjét védő borítást 8 db imbusz-csavarral rögzítették kívülről a tokhoz. Pozitívum, hogy a pereme 1mm-rel kiáll a plexi síkjából, így a használat során egyetlen karc sem keletkezett rajta.
A tokon 3 vízálló gombot találunk. Az előlapon lévő a Power/Mode gomb, mellyel a be –és kikapcsolást, valamint a különböző módok közötti váltást variálhatjuk. A tok tetején kapott helyet a Kioldó gomb. Míg a Beállítások gombot szemből nézve a bal oldalon találjuk.


A kamera kialakítása – könnyű súly, csúszásgátló felület

A kamera súlya 64g, vízálló tokkal 154g. Ezzel a Git2 magasan veri a vetélytársakat. Külseje csúszásgátló, bordázott felületű, jól ellenáll a karcoknak.A hátlapon találjuk a 1,5” LCD kijelzőt, mely nappali erős fénynél is könnyedén leolvasható.

Bal oldalon található a mikrofon, USB és HD csatlakozó, a jobboldalon pedig az SD kártya helye.Az akkumulátor cseréje a kamera alján lévő kis fedél elcsúsztatásával lehetséges.

cikkhez_fotok3

Műszaki jellemzők

GYRO szenzor

A Git2 szerintünk legnagyobb erőssége az új fejlesztésű Sony Exmor IMX206 16Mp szenzor, melyet Novatek9660 chipset szolgál ki.

A Gyro szenzor nagyban hozzájárul a tökéletes képminőséghez. Lássunk is egy példát:

Betekintési szögek: 170°,120°
LCD Kijelző: 2 inch
Video Felbontások:
2160P HD video: 2880 x 2160; 24 fps;

1440P HD video: 2560 x 1440; 30 fps;
1296P HD video: 2304 x 1296; 30 fps;
1080P HD video: 1920 x 1080; 60 fps;
1080P HD video: 1920 x 1080; 30 fps;
720P HD video:   1280 x 720; 120 fps;
720P HD video:   1280 x 720; 60 fps;
720P HD video:   1280 x 720; 30 fps;
WVGA video:       848 x 480; 30 fps;
VGA:                       648 x 480; 240 fps
Video Kiterjesztések: MP4
Time Lapse fotó 2 sec. / 5 sec. / 10 sec. / 30 sec. / 60 sec.
Záridők: 1/30 Sec. / 2 Sec. / 5 Sec. / 10 Sec. / 15 Sec. / 20Sec. / 30 Sec / 1 Min.
Mikrofon és Hangszóró: Beépített mikrofon, mono
Külső mikrofon támogatás: Igen
Csatlakozók: Mini USB, Mini HDMI

Memóriakártya: 128GB microSD támogatás
Akkumulátor: 950 mAh lítium-ion újratölthető akkumulátor
USB töltés: DC 5 V 1000 mA
Méretek: 59 x 30 x 41 mm
4db imbusz csavar kicsavarásával könnyedén hozzáférhetünk az alaplaphoz is.

Frissítés (2017.06.06): A gyár folyamatosan átáll a Panasonic MN34120 típusú szenzorra! Jelenleg csak fekete színben érhető el!

Beállítási lehetőségek

Széleskörű felhasználhatóság

„Számtalan” beállítási lehetőség közül választhatunk. Mi ebben a cikkben nem szeretnénk minden egyes beállítási módon részletesen végigmenni, ezekről majd tematikusan fogunk külön-külön leírásokat közölni.

Videó mód:

A 2K felvételtől a 720-as HD-ig választhatunk felvételi minőséget 24-120fps között.

A legtöbb felhasználónak mi a 720P HD beállítást javasoljuk azon egyszerű dolognál fogva, hogy a nagyobb – akár már Full HD – felbontást az otthoni számítógépek többségén már nem tudjuk vágóprogramban kezelni (akadozik a felvétel).
Természetesen profi sportolók illetve videó készítők is megtalálják a számukra megfelelő, akár jól lassítható felvételi módokat is.
Legfontosabb a kép stabilizálásért felelős GYRO szenzor, mely a Git2 kamera egyik nagy erőssége.Segítségével akár igazán extrém helyzetekben is kiváló felvételeket készíthetünk, a krossz motorozástól egészen a sziklamászásig.

Fotó mód:

Ez az akció kamerák egyik talán legtöbbet „kritizált”, sarkalatos pontja.

Sokan úgy gondolják, hogy méreténél és súlyánál fogva a kamera kiválóan alkalmas lesz fotózásra is. Tapasztalataink szerint a Git2 modell tisztesen helyt áll, de senki ne várjon tőle tűéles, minden helyzetben tökéletes képeket.

A zoom hiánya miatt alapjában véve korlátozott a használat fotó módban, ám a legtöbb általunk használt helyzetben a mindennapi felhasználásnak megfelelő képeket kaptunk.

Megjegyzés: a gyerekek imádják, hogy végre a strandon, tengerparton vagy akár homokban is megkaparinthatnak egy„fényképező gépet” :-)))

Íme néhány (Auto módban, normál színbeállítással):

cikkhez_fotok5

Akkumulátor

Hosszú felvételi idő

A GitUp Git2-ben egy 950mAh Li-ion akkumulátor dolgozik. A Sony szenzor alacsony fogyasztása miatt a gyártó hosszabb felvételi időt ígér a konkurenciához képest.

Lássuk:

Természetesen az akksi „teherbírását” sok tényező befolyásolja. Hideg időben, mint minden kamerában/fényképezőben rövidül a felvételi idő. Minél többször kapcsoljuk ki/be a kamerát, állítjuk a különböző módokat, illetve játsszuk vissza a felvételeket, annál rövidebb a felvételi idő.

A teszt során általában 60-70 percet minden körülmények között kibírt az akksi. Time Laps fotó módban 5 mp felvételi idővel 2,5 óra alatt sem merült le, videó módban ideális körülmények között (szobahőmérséklet, Gyro és LCD kijelző kikapcsolva) 120 percet is lehet rögzíteni.

Frissítés: Time Laps módban, 2mp felvételi idővel beltérben 2 óra 40 percet bírt az akkumulátor!

Tartozékok, kiegészítők

Univerzális rögzítők

A Git2 Pro csomagban alapból az alábbi kiegészítőket találjuk: vízálló tok, ívelt és egyenes talp, kerékpár konzol,toldók, csavarok, tripod, lencsevédő, USB kábel.

gitup-git2-pro-mounts

Opcionális tartozékok: csuklószíjas távirányító,külső mikrofon, FPV kábel, 2 slotos töltő, autós konzol és tok nélküli rögzítőkeret.

cikkhez_fotok4

A Git2 felfogatása megegyezik a konkurens gyártókéval, ezért szinte bármilyen univerzális kiegészítő vásárolható hozzá webáruházunkban, a www.sport-kamera

Összegzés

A fél éves használat során pont azt kaptuk, amit a gyártó ígér. Egy stabil, minden körülmények között kiválóan helyt álló kamera, kategóriájában kiemelkedően jó képstabilizálással, sokrétű állítási lehetőséggel mind fotó, mind pedig videó módban.
Negatívumként két dolgot tudunk felhozni:nincs még kész a gyári applikáció hozzá (a FinalCam App egyébként kiválóan használható hozzá) és csak fekete színben kapható a kamera. Frissítés (2016-12-05): 5 új színes előlappal már kapható a kamera!

Ár-érték arányban viszont verhetetlen, bátran kijelenthetjük, hogy az olcsó és a GoPro színtű profi kamerák közötti űrt tölti ki, használata „hétköznapi” (nyaralás, autós mód, time laps) és profi felhasználóknak egyaránt ajánlott.

Hangulatos kisvideónk a Magas-Tátrából:

  www.sport-kamera.hu

2 thoughts on “GitUp Git2 teszt – az élményrögzítő

 1. Üdvözletem!
  Tavaly vettem, de eddig csak1xr 2xr póbálgattam ki.
  Szeretném mostmár tényleg kihasználni s már a megvételnél is jeleztem, nem volt magyar használati leírás!
  Ha küldenének ELÉRHETŐ S ÉLŐ linkben utmutatót azt megköszönöm ill. 1 részletes vidó is szuper lenne a javasólt beállításokról.
  Bhaurora

  1. Kedves Hajnalka!

   Az email címedre a mai napon kiküldjök a használati útmutatót. A kamera széles körű felhasználásáról a youtube csatornánkon több videót is találsz:
   Csatorna: sportkamera01
   Valamint érdemes csatlakoznod a zárt, csak vásárlók részére fenntartott facebook csoporthoz is:
   Gitup csoport
   üdv
   Ábel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.